Assisterande domare: Karzan Azizi och Dennis Sand

Startelvan: Oskar H, Per, Sebastian, Robin, Olle, Nasser, Anton, Johan, Abubakarr och Rasmus.
Avbytare: Edvin, Colin, Philip, Christoffer och Mattias.

1-0 Emil Eldh (0,50 sekunder)
2-0 Marcus Håkansson (23)
2-1 självmål (50)

En tuff matchschema väntar på oss och därför togs det beslut om att vila lite spelare, idag var det Kigge och Philip, in kom Sebastian och Nasser.

Känslan innan matchen var att allt var på plats, men nja så var det ju inte riktigt, efter 50 sekunder så låg bollen i vårat mål, en djupledspass som Oskar går ut på och svårt att se vad som hände mer än att bollen hamnade hos en hemmaspelare som bara hade att lyfta in bollen i mål.

Jag hann knappt anteckna målet innan en hemmaspelare drog Rasmus i axeln och hindrade honom från att komma fri mot målvakten och domaren kunde inget annat göra än blåsa och visa det röda kortet!

Hemmalaget gjorde det alla skulle göra, man backade hem och krympte ytorna. Vid den 23:e minuten så drar vi på oss en onödig frispark och på den gör dom 2-0, tungt värre!

Det skulle dröja till den 30: e minuten för att vi skulle få vår första chans men vi tog inte tillvara på den, likaså minuten efter. Vi började komma igång sista tio minuterna men 2-0 stod sig halvleken ut.

Vi kommer ut till andra halvleken på det sättet vi sa innan matchen att vi skulle göra direkt på avsparken. Med oss hade vi budskapet att mata in inlägg då dom krympte ytorna i mitten. Vid första inlägg, 2-1, en försvarare som rensade bollen in i eget mål i den 50: e minuten.

Resten av matchens resumeras enklast genom att säga att det var målvakten som gjorde några 2-4 jätteräddningar, när målvakten inte räckte till så hade han ribban (3 gånger) och stolpen (1 gång) som hjälpmedel.

Säffle skulle stå emot våran anstormning både med lite tur men även med mycket skicklighet. Dom försvarade sig på ett bra sätt, att dom tog väldigt mycket tid på sig att sätta igång spelet är något vi får leva med, däremot så är det beklagligt att matcharrangör motar iväg vår folk som agerade bollkalle när inte dom hade bråttom att hämta bollen.

Vi får gratulera hemmalaget, klart det bäst spelskickliga laget i serien, och Säffles framtid ser väldigt ljust ut, många unga talanger som står och knackar på dörren till A-laget. Vi får bryta ihop och ta nya tag på måndag, för på onsdag smäller det igen!